2011. október 9., vasárnap

B, mint batik, B, mint báb, és B, mint babzsák II.

Rég  nem jelentkeztem, pedig az élet nem állt meg. Sőt... Nagyjából egy éve kezdtem a blogbejegyzések írását, akkor, amikor nagy-nagy változás történt az életemben. Vagy legalábbis azt hittem...És valójában igaz is volt, de azóta rájöttem, hogy életünk folyása nem valami merev diafilm sorozat, amiből, ha átugrunk egy részt, vagy kimarad egy kocka máris változásként, óriási hiányként, vagy éppen figyelemfelkeltő  eseményként kell értékelnünk. Egyébként pedig csak pereg, pereg...
Persze ezer év óta  mondogatják, hogy a világ, és benne az életünk is szüntelen változás, nem csak esetenkénti.Pantha rei - minden folyik, minden változik. Ami most igaz az a következő pillanatban már elmúlt, más lett. Megélni ezeket a legapróbb változásokat, történéseket, rezdüléseket nem mindig vagyunk képesek -talán nem véletlenül, talán el sem bírnánk hordozni. Ezért aztán pergetjük azt a bizonyos filmet oda, és néha bizony vissza, oda, ahol már nem tévedhetünk.
" Ha folyóvíz volnék, bánatot nem tudnék, hegyek völgyek között zengedezve járnék..." Sokat hallgatom mostanában ezt a népdalt, és tulajdonképpen az egész gondolatsor innen indult el. Jó lenne néha folyóvízzé válni, ami ismeri a szüntelen változás törvényét, ami átmegy átfolyik hegyen, sziklán. síkon, de sohasem sérül, mert a lényegét nem veszíti el.
El lehet játszani a gondolattal - lelkigyakorlatnak sem utolsó. Így ősszel, az átváltozások idejében...
Lehet, hogy egy kicsit hosszúra nyúlt a gondolatmenet - tovább lehet görgetni ( a "virtualitásnak" is van előnye).
Maradjunk a B- nél, mint meghatározó betűnél - legalábbis egyelőre.


Nincsenek megjegyzések: